Skip to content Skip to footer

 
ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 

1. Εταιρία
Η Skiathos Fine Cars, είναι μια ελληνική εταιρία που παρέχει υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων στο νησί της Σκιάθου σε ανταγωνιστικές τιμές.

Στόχος μας είναι η φιλική και ταχύτατη εξυπηρέτησή των πελατών μας. Εξοπλισμένοι με τα τελευταία μοντέλα αυτοκινήτων της αγοράς, προσφέρουμε στους πελάτες μας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που συνεχώς βελτιώνουμε.
Τα γραφεία μας βρίσκονται στην καρδιά του νησιού. Εξυπηρετούμε επίσης, κρατήσεις στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι καθώς και σε ξενοδοχεία σε όλο το νησί.
Κάντε εύκολα απευθείας την κράτησή σας, χωρίς κρυφές χρεώσεις και προσαυξήσεις.

• 24/7 οδική βοήθεια
• 24/7 εξυπηρέτηση
• Χωρίς κρυφές χρεώσεις
• Παράδοση και παραλαβή στο ξενοδοχείο σας
• Παράδοση και παραλαβή στο αεροδρόμιο
• Παράδοση και παραλαβή στο λιμάνι
• Ολοκαίνουρια οχήματα
• Φιλική εξυπηρέτηση
• Απεριόριστα χιλιόμετρα
• Μικτή ασφάλεια με απαλλαγή
• Τοπικοί φόροι
• Ασφάλεια πυρός
• Ασφάλεια κλοπής
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης

2. Τι περιλαμβάνει η ενοικίασή σας

• Απεριόριστα χιλιόμετρα
• 24ωρη οδική βοήθεια
• ΦΠΑ και τοπικοί φόροι
• Ασφάλεια ευθύνης έναντι τρίτου
• Ασφάλεια πυρός
• Ολική ασφάλεια κλοπής
• Μικτή ασφάλεια με απαλλαγή (CDW)

3. Τι δεν περιλαμβάνει η ενοικίασή σας

• Πρόστιμα τροχαίας και αστυνομίας
• Καύσιμα
• Διόδια
• Φόρους αεροδρομίων
• Παιδικά καθίσματα *
• Σύστημα πλοήγησης *
• Πλήρης κάλυψη (FDW) *
• Ασφάλεια για τα λάστιχα, τζάμια, εκτός του κάτω μέρους του οχήματος (WUG) *
• Κάλυψη για τη μεταφορά του οχήματος με πλοίο (Ferry Insurance) *
*Προαιρετικές παροχές με επιπλέον χρέωση

4. Ωράριο λειτουργίας και χρέωση εκτός ωρών λειτουργίας

Οι ώρες λειτουργίας του γραφείου είναι 07:00-22:00. Η εξυπηρέτηση εκτός ωραρίου λειτουργίας μεταξύ 22:00 και 07:00 είναι εφικτή με επιπλέον χρέωση 20€.

5. Παράδοση και παραλαβή σε ξενοδοχείο

Η παράδοση του αυτοκίνητου σε ξενοδοχείο είναι εφικτή με επιπλέον χρέωση 5€.
Η παραλαβή  του αυτοκίνητου από το ξενοδοχείο είναι εφικτή με επιπλέον χρέωση 5€.

6. Ηλικία οδηγού

Η ελάχιστη ηλικία του κύριου, καθώς και των επιπρόσθετων οδηγών ορίζεται στα 23 έτη , ενώ η μέγιστη στα 75 έτη.

7. Δίπλωμα οδήγησης

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή και επίδειξη του πρωτότυπου ευρωπαϊκού ή διεθνούς διπλώματος οδήγησης, το οποίο θα έχει εκδοθεί τουλάχιστον 12 μήνες πριν από την ημερομηνία ενοικίασης και θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τη λήξη της μίσθωσης. Δε θα γίνονται αποδεκτά φωτοαντίγραφα διπλωμάτων οδήγησης.

8. Επιπλέον οδηγοί

Όσον αφορά τους επιπλέον οδηγούς ισχύουν οι κανόνες ενοικίασης που πρέπει να πληροί και ο κύριος οδηγός.
Κόστος: 2€ την ημέρα.

9. Καύσιμα

Το όχημα θα πρέπει να επιστρέφεται με την ίδια ποσότητα καυσίμου, με την οποία παραδόθηκε στον πελάτη. Δεν επιστρέφονται χρήματα σε περίπτωση διαφοράς καυσίμου.

10. Περιορισμοί συνόρων

Τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν εκτός των ελληνικών συνόρων.

11. Πρόστιμα και τροχαίες παραβάσεις

Ο ενοικιαστής επιβαρύνεται εξ΄ ολοκλήρου το οποιοδήποτε πρόστιμο από τροχαίες παραβάσεις ή ποινή λάβει κατά την διάρκεια ενοικίασης. Η Skiathos Fine Cars θα προωθήσει την σχετική χρέωση στον ενοικιαστή, προσθέτοντας και όποια διαχειριστικά έξοδα προκύψουν.

12. Επιπλέον παροχές και εξοπλισμός
  • Βρεφικά καθίσματα
  • Παιδικά καθίσματα
  • Σύστημα πλοήγησης

Η τοποθέτηση των βρεφικών και παιδικών καθισμάτων καθώς και των booster, πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο από τον γονέα.

Η διαθεσιμότητα ενδέχεται να μεταβάλλεται ανά περίοδο.

13. Επιστροφή οχημάτων σε διαφορετικές τοποθεσίες

Οι επιστροφές των οχημάτων σε διαφορετικές τοποθεσίες εκτός του νησιού της Σκιάθου, θα πραγματοποιούνται κατόπιν  επικοινωνίας με την Skiathos Fine Cars και έγκρισης αυτής. Σε αυτήν την παροχή ισχύουν επιπλέον χρεώσεις.

14. Μικτή ασφάλεια με απαλλαγή (ασφάλεια ιδίων ζημιών CDW)

Η CDW συμπεριλαμβάνεται στην τιμή της ενοικίασης και καθορίζει το μέγιστο ποσό ευθύνης του ενοικιαστή στα 600€ ανά ατύχημα για τις κατηγορίες Mini και Economy και 900€ για τα SUV. Η CDW ισχύει μόνο κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας διάρκειας μίσθωσης του οχήματος.

15. Πλήρης απαλλαγή ευθύνης ζημιών (FDW)

Επιλέγοντας αυτήν την ασφάλεια, μειώνεται το ποσό απαλλαγής σε περίπτωση ατυχήματος σε μηδέν ευρώ.
Κόστος: 5€ την ημέρα (κατηγορίες Mini-Economy)
Κόστος: 7€ την ημέρα (κατηγορία SUV)

16. Ασφάλεια για τα λάστιχα, τζάμια, εκτός του κάτω μέρους του οχήματος (WUG)

Η συγκεκριμένη ασφάλεια καλύπτει ζημιές σε τροχούς, τζάμια και δεν καλύπτει ζημίες στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Δεν ισχύει σε περίπτωση ζημιάς εκ προθέσεως ή από αμέλεια του οδηγού.

Κόστος: 2€ την ημέρα

17. Ασφάλεια για μεταφορά του οχήματος με το πλοίο

Τα οχήματα μπορούν να μεταφερθούν με πλοίο σε οποιονδήποτε προορισμό εντός των ελληνικών συνόρων. Το κόστος της ασφάλειας είναι 20€ στο σύνολο της ενοικίασης και πληρώνεται κατά την διάρκεια παραλαβής του οχήματος.

18. Εξαιρέσεις CDW, FDW και WUG

Οι CDW, FDW και WUG δεν είναι ασφάλειες αλλά συμφωνίες με τον πελάτη.
Οι παρακάτω χρεώσεις επιβαρύνουν απευθείας τον πελάτη, ανεξάρτητα εάν έχει αποδεχτεί τις CDW, FDW και WUG: Ζημιές στο εσωτερικό του οχήματος, καταστροφή ή απώλεια κύριων και δεύτερων κλειδιών, υαλοκαθαριστήρες, τάσια, ζάντες, κεραία ραδιοφώνου, CD player, ραδιόφωνο κτλ. επίσης, καταστροφή στις κλειδαριές του οχήματος, στον γρύλλο, στο καπάκι καυσίμου, στα τασάκια και συρτάρια, ζημιές και φθορές στην ταπετσαρία, στα εσωτερικά χερούλια, στον ουρανό του οχήματος, ζημιές από χρήση σχάρας ή από αποσκευές σε αυτήν, επιστροφή εξαιρετικά βρώμικου οχήματος, απώλεια ή καταστροφή προσωπικών αντικειμένων μέσα στο όχημα, μηχανικές βλάβες και ζημιές λόγω κακής ή λανθασμένης ποιότητας καυσίμου, ζημιές από αμέλεια του οδηγού, ζημιές ή απώλεια παιδικών καθισμάτων, καταστροφή της μπαταρίας του οχήματος λόγω ξεχασμένων συσκευών, φώτων κτλ, ζημιές στο κάτω μέρος του οχήματος, απώλεια ή καταστροφή εγγράφων και πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος. Η εταιρεία δεν φέρει ευθύνη και δεν υποχρεούται να αντικαταστήσει τρυπημένο ή κατεστραμμένο ελαστικό.
Το κόστος ρυμούλκησης δεν καλύπτεται από καμία ασφαλιστική κάλυψη. Η Skiathos Fine Cars δεν αναλαμβάνει κανένα κόστος το οποίο αναφέρεται σε χρήση ταξί, διαμονής και τηλεφώνου.
Η Skiathos Fine Cars δεν ευθύνεται για οποιονδήποτε οδηγεί υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ποτών, ναρκωτικών ουσιών, προκαλεί ηθελημένη ζημιά, οδηγεί εκτός δρόμου, οδηγεί χωρίς την απαιτούμενη επιμέλεια και προσοχή ή για ζημιές που οφείλονται σε αμέλεια και σε παράβαση του ΚΟΚ.
Ο μισθωτής αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη σε περίπτωση τέτοιων αξιώσεων.
Οποιαδήποτε μη αναφερθείσα ζημιά ή ατύχημα στο όχημα μπορεί να εκληφθεί ως αμέλεια. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη χρέωση του πελάτη.

19. Μηχανικές βλάβες και ατυχήματα

Σε περίπτωση βλάβης θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας το συντομότερο. Η Skiathos Fine Cars θα πρέπει να εγκρίνει την οποιαδήποτε επισκευή στο όχημα.
Σε περίπτωση ατυχήματος καλέστε άμεσα την αστυνομία και την Skiathos Fine Cars. Η αστυνομική αναφορά και όλα τα σχετικά με το ατύχημα έγγραφα, θα πρέπει να προσκομίζεται στην Skiathos Fine Cars έως την λήξη της μίσθωσης. Η ενοικίαση του οχήματος, υπόκειται στους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται από την Skiathos Fine Cars αλλά και την αντίστοιχη νομοθεσία που ισχύει στην Ελλάδα. Ο μισθωτής θα υπόκειται επίσης, σε αυτούς τους όρους. Η Skiathos Fine Cars δεν αποδέχεται ή φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια, ζημιά, τροποποίηση, καθυστερήσεις ή τροποποιήσεις που προκύπτουν από εμφύλιο πόλεμο, εργασιακές διαφορές, συγκαταλεγόμενων των αεροπορικών διαφορών ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, τρομοκρατική δραστηριότητα, φυσική και πυρηνική καταστροφή, πυρκαγιά ή δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αναπόφευκτα τεχνικά προβλήματα στις μεταφορές, κλείσιμο ή συμφόρηση των αεροδρομίων ή λιμανιών, ακύρωση προγραμματισμένων αεροπορικών εταιρειών και οικονομική αποτυχία των αεροπορικών εταιρειών.

20. Ασφάλεια κλοπής

Η ασφάλεια κλοπής και πυρκαγιάς περιλαμβάνεται στην ενοικίαση. Σε περίπτωση κλοπής ή πυρκαγιάς του οχήματος ο πελάτης οφείλει να καλέσει την αστυνομία και να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα από αυτήν έγγραφα στην Skiathos Fine Cars, μαζί με τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Κλοπή προσωπικών αντικείμενων δεν καλύπτεται από καμία ασφάλεια, ούτε από την Skiathos Fine Cars. Ο πελάτης χρεώνεται το ποσό απαλλαγής ευθύνης της κατηγορίας του οχήματος που έκλεισε, σε περίπτωση μερικής κλοπής ή ζημιών από αυτής. Η κάλυψη της ασφάλειας κλοπής ισχύει μόνο κατά την διάρκεια ενοικίασης. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

21. Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Η ασφάλεια αστικής ευθύνης περιλαμβάνεται στον βασικό μας τιμοκατάλογο. Ασφάλεια για σωματικές βλάβες τρίτων (ανά θύμα): 1.220.000,00€
Υλικές ζημιές τρίτων (ανά ατύχημα): 1.220.000,00€

22. Ασφάλιση

Οι ασφαλιστικές καλύψεις παρέχονται από την ασφαλιστική εταιρία και όχι από την Skiathos Fine Cars. Την ευθύνη για τις ζημιές που ξεπερνούν την αγορασμένη ασφαλιστική κάλυψη, την επωμίζεται ο ενοικιαστής του οχήματος. Η Skiathos Fine Cars δεν προσφέρει οποιαδήποτε ασφαλιστική κάλυψη σχετικά με την ενοικίαση του οχήματος και επίσης, δεν ευθύνεται για τις ζημιές που μπορεί να προκληθούν σε περίπτωση ατυχήματος.

23. Πρόσθετα ζητήματα

Οι όροι, οι προϋποθέσεις αλλά και οι τιμές, μπορούν να διαφοροποιηθούν χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.
Η Skiathos Fine Cars μπορεί να αρνηθεί την ενοικίαση οχήματος σε οποιονδήποτε θεωρεί πως δεν πληροί τις προϋποθέσεις ενοικίασης.
Το όχημα επιτρέπεται να οδηγείται μόνο από τους οδηγούς που έχουν δηλωθεί τα στοιχεία τους στο μισθωτήριο συμβόλαιο της Skiathos Fine Cars. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν ισχύουν οι όροι του συμβολαίου και των ασφαλειών.
Όταν αναγράφεται στην ιστοσελίδα μας, πως δεσμευόμαστε για συγκεκριμένο μοντέλο οχήματος, τότε μόνο ο πελάτης θα παραλάβει το συγκεκριμένο όχημα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα παραλαμβάνει παρόμοιο όχημα με αυτό της κράτησής του. Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας της επιλεγμένης κατηγορίας, σας παρέχουμε αυτοκίνητο που ανήκει σε αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία, χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση.
Ο ενοικιαστής αποδέχεται τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης από την στιγμή που κάνει την κράτηση. Εάν δεν συμφωνεί με οποιονδήποτε όρο ενοικίασης τότε δεν πρέπει να προβεί σε κράτηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο